2013. június 9., vasárnap
Vajas burgonyafánk
Ez azon tipikus köretek egyike,ami akkor is elfogy,ha a főételnek már nyoma sincs.
A megmaradt burgonyafánkokhoz készítsünk egy fokhagymás tejfölt és reszeljünk hozzá egy kis sajtot.
Hozzávalók:
500 g tisztított,reszelt burgonya
250-260 g liszt
20 g élesztő
50 ml tej
30 g vaj megolvasztva
3 tojás
1 tk só
csipet cukor
Sütéshez zsír vagy olaj
A meglangyosított tejbe elkeverjük a csipet cukrot és az élesztőt.Felfuttatjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval,tojásokkal,vajjal.Hozzáadjuk az élesztős tejet
Jól kikeverjük.1 órát kelesztjük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat vagy zsírt,majd a tésztából evőkanállal (én fagylaltos kanalat használtam) beleszaggatjuk a fánkokat.
Egyszerre csak 4-5-öt,hogy kényelmesen meg tudjuk forgatni őket.Oldalanként kb 1 perc alatt aranybarnára sül.
Papírszalvétára szedve a felesleges zsiradékot leitatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése