2013. június 6., csütörtök
Lamington:Ausztrál kókusz kocka
Hozzávalók 8 főre:
1 db kb 20-szor 20-as piskótalap(6 tojásból készített piskóta,négyzet alakú tepsiben sütve)
Csokoládés töltelékhez:
200 ml habtejszín
100 g étcsokoládé
Mázhoz:
170 g porcukor
2 ek kakaópor
40-50 ml meleg tej
35 g puha vaj
Továbbá:
200 g kókuszreszelék
kakaópor
A teljesen kihűlt piskóta lapot 16 db kockára vágjuk,majd mindegyiket vízszintesen kettévágjuk.
Elkészítjük a csokoládés tölteléket:Vízgőz felett felolvasztjuk egy tálban a tejszínt és a kockákra tördelt csokoládét,majd félretesszük hűlni.
A mázhoz az átszitált porcukrot,és a kakaóport kikeverjük a puha vajjal és a tejjel.
A kockák egyik belső felét megkenjük a csokoládés krémmel,majd ráhelyezzük a tetejüket,a mázban megforgatjuk,majd a kókuszreszelékben meghempergetjük mindet.
Hűtőbe tesszük egy kicsit.
Tálalás előtt megszórjuk kakaóporral.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése