2013. június 7., péntek
Tzatziki Kefalóniáról
Ezen a nyáron szerencsém volt egy gyönyörű görög szigetet gasztronómiailag is felfedezni. Kefalónián voltunk, ami messze híres az olívaolajáról, valamint a Robola boráról, ami igen finom. Minden nap belekóstolhattunk a görögök messziről híres vendégszeretetébe az éttermekben, ahol szívesen válaszoltak a kíváncsi vendég (ez esetben én volnék) sok-sok kérdésére.:)
300 g eredeti görög joghurt
1,5 nagyobb kígyóuborka
4 gerezd magyar fokhagyma
pár csepp ecet
2 ek görög olívaolaj
só
kapor vagy menta
A joghurtot egy szűrőn lecsepegtetjük. Az uborkát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk, és állni hagyjuk.
Ha a joghurt lecsepegett, akkor az uborka levét nagyon alaposan kinyomkodjuk.
A joghurtot összekeverjük az olívaolajjal, a reszelt fokhagymával és az ecettel. Hozzátesszük az uborkát. Ha szükséges, utánasózunk. Frissen vágott mentával esetleg kaporral meghintjük. Jól lehűtve kínáljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése