2013. június 7., péntek
Hideg meggyleves házi meggybefőttből
Hozzávalók 4 csészéhez:
1 ü magozott meggybefőtt (ha lehet, házi)
1/2 citrom
1 kis darab fahéj
2 szem szegfűszeg
cukor
20 g liszt
1 dl tejszín
2 dl tej
Tálaláshoz:
tejszínhab
Egy lábosba tesszük a meggybefőttet a levével együtt.
Hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a citromlevet és a cukrot, kb. 20 percig főzzük fedő alatt.
Beleöntjük a tejet, megvárjuk, hogy egyet rottyanjon, ezután hozzáadjuk a liszttel elkevert tejszínt.
2 percig főzzük, ha szükséges, utánaízesítünk.
Tejszínhabbal,jól lehűtve tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése