2013. június 9., vasárnap
Rókagombás szűz,burgonyafánkkal
600 g sertésszűzpecsenye
300 g tisztított rókagomba
3 mogyoróhagyma
4 dl tejszín
1 csokor petrezselyem
só
fehérbors
olívaolaj
vaj
elkészítés:
A lehártyázott szüzet kb 2, -2,5 centisre szeleteljük.Borsozzuk.
Egy serpenyőben(én grillserpenyőt használtam) felhevítünk 1 ek vajat és 1 ek olívaolajat,a húsok mindkét oldalát pár perc alatt megsütjük,közben sózzuk meg.Tálra szedjük,majd egy fóliával letakarjuk.
A visszamaradt zsiradékhoz,hozzáadunk fél ek vajat,majd megfuttatjuk rajta a szeletekre vágott mogyoró hagymát.
Hozzáadjuk a rókagombákat ,kicsi lángon 15 percig sütjük,közben többször kevergessük meg.
Ezután felöntjük a tejszínnel,sózzuk,borsozzuk,majd az aprított petrezselyemmel megszórjuk.
5 perc alatt beforraljuk.
Burgonyafánkkal tálaltam.Receptje itt:http://merciglendi.blogspot.hu/2013/06/vajas-burgonyafank.html
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése