2013. május 25., szombat
A palacsinta
Számunkra csak így egyszerűen,ez a palacsinta......
Hozzávalók 20-25 darabhoz:
250 g finomliszt
60 g kristálycukor
1 csipet só
80 g vaj
6 db tojás (M-es)
750 ml tej (2,8%)
kb 30 ml olaj
Elkészítés:
A lisztet egy keverőtálba szitáljuk,elkeverjük benne a sót és a cukrot.
Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az olvasztott vajat, a 6 felvert tojást és 350 ml tejet, ha van robotgépünk azzal végezzük a műveletet, először a legkisebb fokozattal 3 percig, majd egyre nagyobb fokozattal további 2-3 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.
Öntsük hozzá a maradék 4 dl tejet, keverjük még 1 percig ,egy szűrőn szűrjük át, majd egy konyharuhával letakarva 1 órát pihentessük.
Egy palacsintasütőt mindig egy-két csepp olajjal kenjük ki (én kenőtollat használok).
A felforrósított olajra tegyünk egy merőkanálnyi tésztát, majd a csuklónkkal körkörös mozdulatokkal oszlassuk el szépen, egyenletesen.
Süssük meg mindkét oldalát, majd egy nagyobb tálra tegyük ki ,alaposan takarjuk le folpackkal, míg az összes el nem készül. A megadott mennyiségből kb. 20-25 db palacsinta lesz.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése