2013. május 5., vasárnap
Bárányborda Olasz ízvilággal
12 db bárányborda
Páchoz:
olívaolaj
3 gerezd zúzott fokhagyma
fél citrom leve és héja
4 db babérlevél
4 db újhagyma nagyobb darabokra vágva
Továbbá:
12 db koktélparadicsom
50 g vaj
só
frissen őrölt fekete bors
citrom másik fele
olívaolaj
Elkészítés:
A pácot elkészítjük, a húst megborsozzuk, majd belehelyezzük a pácba, és 1 napot hűtőben érleljük, ezalatt négyszer-ötször megforgatjuk.
A húst kiszedegetjük, majd megsózzuk, még egyszer megborsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd a báránybordák mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A pácban maradt újhagymát, fokhagymát is mellé dobálhatjuk, vigyázva, hogy a fokhagyma meg ne égjen.
A kettévágott koktélparadicsomokat is megfuttatjuk.
A legvégén hozzáadjuk a vajat és a citrom levét.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése