2015. október 8., csütörtök
Magyaros tárkonyos sertésraguleves
Egy igazán finom,tartalmas,laktató leves a hűvösebb napokra :)
Hozzávalók:
450 gramm zöldbab
400 gramm sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejföl(zsírosabb)
1 sárgarépa
1 fehérrépa
egy kicsi zeller
3 -4 fej csiperkegomba
2 ek liszt(fehér tönköly)
1 nagy ek sertés vagy mangalicazsír
2 tk fűszerpaprika
só
bors
tárkony
A zöldbabot és a zöldségeket megtisztítjuk,felvágjuk.
Az apróra vágott hagymát üregesre pároljuk a zsíron,félrehúzzuk megszórjuk a fűszerpaprikával,felöntjük 1 dl vízzel,zsírjára pirítjuk.
Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott húst,fűszerezzük sóval,borssal,áttört fokhagymával,tárkonnyal.
Fedő alatt a saját levében pároljuk kb 30 percet.
Ezután felöntjük 1.9 l vízzel,beletesszük a zöldségeket,további 30 percet főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel,majd behabarjuk vele a levest.
Készre főzzük,a végén még egy kis tárkonnyal fűszerezzük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése