2015. október 25., vasárnap
Fokhagymás-sós kifli
Október 23.-án szinte semmi sincs nyitva.
A legjobb alkalom arra,hogy mi magunk süssük meg a reggeli pékárut,így legalább tudjuk mi van benne,arról nem is beszélve,hogy mennyire szeretem azt az illatot,ami ilyenkor bejárja az egész konyhát,az ízéről meg nem is beszélve.....
Hozzávalók 16 darab kiflihez:
600 g tönkölybúza liszt
1 kis evőkanál vaj
1 kis evőkanál zsír
1 tasak szárított élesztő vagy 1 db friss
200 ml zsíros tej
3 tk só
1 tk cukor
1 ek fokhagymás olaj(nekem mindig van itthon olívaolajjal elkevert,tört fokhagyma,amit csatos üvegben a hűtőben tárolok).
A tejből elveszünk fél decit,meglangyosítjuk,elkeverjük benne a cukrot,és az élesztőt,felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzáadjuk a sót,a zsiradékokat,a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet.
Jól megdagasztjuk,(én erre a konyhai robotgépemet használom),labdává gyúrjuk.
Meleg helyen 2 órát kelesztem.
A sütőt 210 fokra melegítem(légkeveréses),és az aljába teszek egy kis lábosba vizet.
Ezután kettévágom a tésztát,és mindkettőt jól kinyújtom kör alakúra.
Nyolcakba vágom őket és kiflit formázok belőlük.
Sütőpapíros tepsire teszem őket,lespriccelem vízzel tetejüket,majd nagy szemű sóval meg is szórom a kifliket.
kb 18 percig sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése