Először készítettem vörös lencsét életemben.
Mivel krémleves mániás a családom,ezért már amikor megvettem tudtam,hogy az lesz belőle.
Ha gyerekek is esznek belőle,akkor mielőtt a chilit beletesszük,tegyünk félre a levesből.....
Hozzávalók:
250 g vörös lencse
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1,2 liter húsalaplé
gyömbér
szerecsendió
őrölt kömény
sáfrány vagy sáfrányos szeklice
himalája só
fekete bors frissen őrölve
korianderlevél(friss vagy szárított)
1 ek olívaolaj
fél ek hideg vaj
1 vastag szelet chilipaprika(habanero)
A hagymát felaprítjuk,majd az olajon megfonnyasztjuk,rádobjuk a zúzott fokhagymát,és amint megéreztük a fokhagyma illatát felöntjük az alaplével,beletesszük a lencsét.
Fűszerezzük,majd lefedve 10-15 percet főzzük.
Hozzáadjuk a tejszínt és a chilipaprikát,majd simává turmixoljuk,egyet rottyantunk rajta,lezárjuk.
Jéghideg vajjal dúsítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése