2013. november 15., péntek
Igazi chicken nuggets
Ennél finomabb csirke étel,nincs a világon.
Nagyon fontos,hogy panko morzsát használjunk,mert csak attól lesz rendkívül ropogós!
Mártogatóst kínáljunk hozzá,amit ketchup,majonéz és édes chili keverékéből készítünk....
Kókuszzsírban sült szalmaburgonyával tálaltam.
Hozzávalók 3-4 főre:
500 g filézett csirkemell 2-3 centiméteres kockákra vágva
2 kisebb tojás
1 ek író(esetleg tejföl)
1 dl liszt
3 dl panko morzsa
50 g parmezánsajt reszelve
1,5 ek olívaolaj
Durva tengeri só
Elkészítés:
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A panko morzsát egy nagy tepsiben szétterítjük,majd kb 7 perc alatt barnára pirítjuk,félretesszük.
220 fokra felemeljük a sütő hőmérsékletét.
A tojást felverjük,hozzáadjuk a tejfölt és egy csipetnyi sót.
A panko morzsát összekeverjük a parmezánsajttal,egy teáskanál sóval és 1 ek olívaolajjal.
A csirkemell kockákat először lisztbe forgatjuk,majd a tojásba,végül a panko morzsába.
Egy nagyobb tepsit olívaolajjal vékonyan megkenünk,vagy olajszóróval megspricceljünk.
Belerakosgatjuk a húsokat,majd a tetejüket is megspricceljük egy nagyon kevés olajjal.
13 perc alatt aranybarnára sütjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta,milyen az a panko morzsa?Bió boltban kapható?
VálaszTörlésKöszi :)
TörlésDelikátesz boltokban lehet hozzájutni.
A panko morzsa egy úgymond japán zsemlemorzsa,nagy szemű,fehér és a mi zsemlemorzsánkkal ellentétben nagyon kevés zsiradékot szív magába.